Romani folket = Aliens?

Igår kveld kunne vi lese om at de mest sannsynlig har funnet lille Denise som forsvant i Italia i 2004. http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article2648831.ece

Sitat:

En venn av jentas familie mente å kjenne igjen barnet på den greske øya Kos, og varslet politiet. Etter å ha kontaktet Interpol, tok gresk politi umiddelbart hånd om jenta og den 34 år gamle romkvinnen som jenta var sammen med.

Sitat slutt.

Er det bare jeg som finner noe rart med den siste setningen der?

Romkvinnen!?

Hva i helsikes er det snakk om her, tenkte jeg, og leste videre i artikkelen, hvor de har skrevet rom-folket. Med bindestrek! Aaaahhaaa!! Det er jo selvfølgelig ROMANI-folket de snakker om. Eller som mange vil si, Sigøynere. (Eller også tiggere, snyltere, tjuvradder, faenskap osv)
Måtte flir for meg selv da jeg leste romkvinnen..  Men vi vet jo selv hvordan det ser ut i hovedstaden vår, og for ikke å snakke om i andre land. De fotefølger deg jo nærmest når de tigger, og de stjeler som ravner. Eneste "positive", misforstå meg rett, er når de står med trekkspill og tamburin og liver opp en ellers så grå og trist gate. Selvom de bare kan en og en halv melodi..

Nå skal de ikke lenger omtales som sigøynere, tatere, eller romani.. Men romfolket/ rom-folket.
 Får håpe at aftenpostens skribenter vet å bruke bindestreken når det trengs, for jeg tviler på at å kalle de Aliens gjør saken så mye bedre..

4 kommentarer

Queta

12.09.2008 kl.10:47

Har du ikke sett de rare øynene dem har..også hvis du ser nøye på romfolket (som jeg fortsatt kaller sigøynere) så ser du små antenner på hodet dems.. vet ikke helt om de er blå eller lilla ;)

Wito

12.09.2008 kl.10:51

Haha! Jeg visste de ville invadere oss en gang!Jeg tror de har fantes lenge, men INGEN aviser andre enn aftenposten har tørt å si noe til oss om dem. Godt jobbet aftenposten!!www.wito.blogg.no

Jeanette

12.09.2008 kl.10:54

hehe nei det har jeg ikke sett.. damene har jo på seg skaut og mannfolka har en eller annen form for lue.. eller kanskje jeg som ikke har sett godt nok etter... ? ;)

Jeanette

12.09.2008 kl.10:54

hehe ;)

Skriv en ny kommentar

Jeanette

Jeanette

28, Oslo

Jeg er utdannet Gullsmed, og har videreutdannet meg som Edelstensfatter i Firenze, Italia. Jeg er veldig interessert i historie, spesielt middelalder & renessansen. Jeg spiller (mye) golf, og drømmer om å kjøpe et torp på Hedmarken, med solsvidde, laftede hus, med gress på taket, ha verksted i stabburet og bake mitt eget brød. <3

Facebook

Kategorier

Arkiv

hits