Bokanmeldelse - Francis Meyers Lidenskap av Henrik Langeland

Jeg har nå omsider fått lest denne boken jeg kjøpte på et bokmarked i vinter.
Jeg elsker den!
Den er litt tung i begynnelsen og spesielt etter å ha lest 45 bøker med Ingebjørg Olavsdatter og middelalder på rappen, var det å skulle lese om en litteraturprofessor i 2007 en omveltning.

Men, når man nå vel kommer igjennom de første 3-4 sidene fanger den. Veldig.

Den handler kort fortalt om en litteraturprofessor på Blindern, som er en smule eksentrisk og sær, som faller for en av studinene på kurset, Nadia, som han er veileder for. Man får følge intensiteten i forelskelsen rus, der han under hver forlesning undrer seg - kan det være noen mulighet for at hun føler det samme...? Han er aventende og ligger lavt.
Hun skal skrive en masteroppgave om Dorothe og Petter Dass sine kjærlighetsrimbrev, som det ikke eksisterer så mange av.
Francis kommer over en eldgammelt manuskript av Katekismesangene, som viser seg å være skrevet av Petter Dass selv lenge før noen andre kjente skrifter. Liggende inni manuskriptet finner han også noe utrolig.
Skal han vise det til Nadia...? Det kan uten tvil ha betyding for oppgaven hennes? Eller skal han beholde det selv, og heller gi henne den ultimate kjærlighetsgave iform av en bokutgivelse i forbindelse med Petter Dass' 300 års jubileum? Vil hun evt sette pris på det, eller blir det katastrofe? Han tar en avgjørelse..
Men, føler hun det samme for han...?

Jeg sitter med et sug i magen og høy puls igjennom nesten hele boken, man føler hans intensitet på kroppen.Jeg har begynt å like å lese på norsk.. Norske bøker, norsk språk. Jeg som tidligere leste konsekvent på engelsk og klarte ikke helt å sette meg inn i norske bøker.. Nå sluker jeg bøker som det skulle vøri se og hør.

Neste bok på agendaen er: Den siste Viking.

<3

 

3 kommentarer

Aina & Xinyi

03.03.2013 kl.14:15

Det var litt av en murstein :P

Katty

03.03.2013 kl.14:16

pearldiamond: Fin blogg :)

Jeanette

03.03.2013 kl.17:21

Aina & Xinyi: Dette er jo ingen ting :) Har du lest ringenes herre eller breaking dawn feks? De er mye tykkere :)

Skriv en ny kommentar

Jeanette

Jeanette

28, Oslo

Jeg er utdannet Gullsmed, og har videreutdannet meg som Edelstensfatter i Firenze, Italia. Jeg er veldig interessert i historie, spesielt middelalder & renessansen. Jeg spiller (mye) golf, og drømmer om å kjøpe et torp på Hedmarken, med solsvidde, laftede hus, med gress på taket, ha verksted i stabburet og bake mitt eget brød. <3

Facebook

Kategorier

Arkiv

hits