Den siste viking - Bokanmeldelse

Dette er fortellingen om en viking som ble konge etter å ha drept sin far, Harald Blåtann, i en maktkamp.
Tjugeskjegg grunnla Danmark før han erobret deler av Norge og Sverige, samt hele England. Her ble han i 1013 - året før sin død - anerkjent som kongen over alle briter.
Romanen er et resultat av flere års research og kan betraktes som et oppgjør med den historiske oppfatning om at Svein Tjugeskjegg kun var en brutal parentes i den nordeuropeiske vikinghistorien.
Første bind i serien handler om Svein Tjugeskjeggs liv fra hans barndom og frem til han som 28-åring orkestrerer drapet på sin far og overtar tronen.
Fra Front Forlag

Jeg må si at jeg liker boken godt. Måten Preben Mørkbak fremstiller Tjugeskjegg på, en viking på alle måter, rå og brutal, men samtidig en mann med hjerne og et bittelite snev av hjerte innimellom det hele, gjør boken spennende fra første side. Når du leser "mellomkapitlene" fortalt av munken han tok til fange, får man frysninger av grusomhetene han beskriver. Men oppi det hele leser man om en mann med mange tanker, noen kvaler og et stort behov.

Jeg kan anbefale den om du liker litt historiske bøker, som er litt fakta, litt histore, litt fiction og veldig spennende.


estrerer drapet på sin far og overtar tronen.

2 kommentarer

iselinilsen

07.04.2013 kl.20:34

JEG SER VIRKELIG OPP TIL DEG FINA

Skade Vikinghulder

07.04.2013 kl.22:05

Preben Mørkbak skriver veldig bra, jeg elsket bøkene hans om Eirik Raude, og gleder meg til å lese denne :D Må bare blafre meg gjennom de siste bøkene i Sagaen om isfolket først.....puh.

Skriv en ny kommentar

Jeanette

Jeanette

28, Oslo

Jeg er utdannet Gullsmed, og har videreutdannet meg som Edelstensfatter i Firenze, Italia. Jeg er veldig interessert i historie, spesielt middelalder & renessansen. Jeg spiller (mye) golf, og drømmer om å kjøpe et torp på Hedmarken, med solsvidde, laftede hus, med gress på taket, ha verksted i stabburet og bake mitt eget brød. <3

Facebook

Kategorier

Arkiv

hits